Vi holder fast i det gode

Ved at omdanne Grøndalsvænge til en grundejerforening styrker vi fællesskabet og forbedrer det økonomiske fundament for bevarelse af vores unikke haveboligforening.

Fritidsforeningen og fælleshuset skal fortsat være kernen i vores fællesskab, og vi skal fortsat tænde juletræet sammen og slå katten af tønden.

Selvom vi godt kan lide de idealer, der ligger i andelstanken, så efterleves de ikke længere i den nuværende økonomiske virkelighed. Det bedste, vi kan gøre, er derfor at ruste vores kvarter til at klare sig i de nye tider og skabe det økonomiske råderum, der gør os i stand til at vedligeholde vores huse og bevare Grøndalsvænge.

Fremtiden for en grundejerforening kan eksempelvis forme sig således:
  • Der etableres en grundejerforening med en bestyrelse, der skal tage sig af ”lokale” opgaver – herunder administrationen af fælleshuset.
  • Administrationen varetages af et advokatfirma – der findes en del, som er specialister på dette område. Der er så mange huse og værdien er så stor at vi mener, det er nødvendigt med professionel styring.
  • Fritidsforeningen fortsætter selvstændigt med et ”tilskud” fra grundejerforeningen, da alle huse via medlemskabet af grundejerforeningen er medlem af Fritidsforeningen.

Ekspektancelisten

Ekspektancelisten bliver ikke nedlagt i forbindelse med en omdannelse til grundejerforening. Hvis et hus ønskes solgt, kan det eksempelvis sættes på grundejerforeningens intranet, hvor interesserede ekspektanter kan lægge billet ind. Eneste forskel er, at der ikke er pligt for den sælgende part til at sælge til en på listen.