Et nyt mønster tegner sig

Mønstret i overdragelse af huse i Grøndalsvænge har ændret sig meget markant siden 2004, hvor foreningen frikøbte sig fra kommunens tilbagekøbsret. Før den tid blev ingen huse solgt uden for ventelisten af en ejendomsmægler. I 2011 blev mere end to tredjedele solgt ved frit salg og andelen er stadig stigende. Siden 2004 er der ikke ét hus, der er blevet byttet og samtidig er 20% af foreningens boliger solgt via eksternt salg.

husoverdragelser

(Kilde: Indkaldelse til generalforsamlinger 1996-2014)

Kurven “Lister” er en sammenlægning af “Arvinger” og “Ekspektanter”. Det skal bemærkes, at 2014+2015 ikke er med på grund af sagen mod Københavns Kommune, som udsatte mange handler.

Udviklingen viser, at det ikke længere er beboernes familie, der flytter ind i husene. Nu er det folk, der har råd til det og ekspektancelisten har ikke længere den betydning, den havde engang. Dermed er der ikke så meget af det særlige ved en andelsboligforening tilbage. Og derfor mener vi, at vi skal holde fast i det gode: Vores fantastiske huse og fællesskabet. Og forny det, der ikke længere fungerer: Den økonomiske konstruktion i foreningen.